dilluns, 10 de juliol del 2017

15 de juliol. XVII Assemblea a Som Pujarnol



Aquest pròxim dissabte 15 de juliol, a les 10:00 h, se celebrarà a Som Pujarnol (la Torre de Pujarnol [Pla de l'Estany]), la XVII Assemblea permanent de la Bioregió Nord de la Cooperativa Integral Catalana.

A sota podeu llegir l'ordre del dia previst que també podeu descarregar-vos d'aquest vincle perquè hi pugueu venir llegits.


Us hi esperem!
_________________________________________________

XVII Assemblea de la Bioregió Nord 
de la CooperativaIntegral Catalana



15 de juliol. Som Pujarnol (la Torre de Pujarnol).
10:00 h.
Dinar: cassola d’arròs (100% moneda social).

Ordre del dia

1. Ratificació de l'acta anterior [2 de juny]

https://drive.google.com/file/d/0Bzvgix-6jn8sVnN1eDlFbkRGdjg/view?usp=sharing
1.1. Esmena: [Vado] Crec que a la taula de participacio no hi hauria d'haver la columna 'dret de vet', ja que el que vam aprovar es que el dret de vet el tenen tots els nuclis (no es perd) sempre i quan assisteixin presencialment. Per tant, només hi deixaria la columna 'condicio de quòrum', que es pel que necessitem fer els càlculs.
1.2 Esmena [Amarant la Terra]: demana que s'adjunti en l'acta del 2 de juny la carta que es va enviar a l'assemblea: https://docs.google.com/document/d/1JHqVXU6DeyVUT2LeGk2tcfKXKf7alyeRaCnnV5L4bT0/edit?ts=594fe7f8.
En dóna explicacio en aquest document: https://docs.google.com/document/d/168KbX5I1OdgLeQsBzdcfcMcgdFQqfx-BYwcXl6B67pQ/edit?ts=594fe704, que haurà de constar, també, com a adjunt, en l'acta de l'actual assemblea.

2. Pagament de despeses de transport de l’assemblea anterior.

3. (Seguiment) Revisio de la proposta de la Comissio Global Confederada.

http://free.primarypad.com/p/proposta_CCGC_revisio_1 (punt 5 de la darrera assemblea). Ens vam quedar en la primera tasca: planificació de comissions. ¿Volem continuar tractant aquest punt en assemblea o preferim que ho resolgui un grup reduït de persones a qui interessi i aixì l'assemblea es pot dedicar a altres temes?

4. (Seguiment) Descentralització de les eines Mercat Cooperatiu i Feina Cooperativa

(Punt 10 de la darrera assemblea.)
  • Tal com vam quedar a la darrera assemblea hem compartit des de la CCGC la proposta del punt 10 de la darrera assemblea amb les bioregions Est i Sud.
  • Informar de la resposta de les altres bioregions.
  • Resum de la proposta: si la assemblea permanent decideix que aquestes eines no son prioritàries i les deixa caure en el seu procés de reducció d'assignacions, demanem a la BRGSud i la BRGEst que se sumin a la següent proposta:
    • Demanar a l'assemblea permanent de la CIC que cedeixi totalment la gestió d'aquestes eines a les bioregions.
Nota: dilluns 19-6-17 se celebrà l'assemblea permanent de juny de la CIC, en què es presentaren propostes concretes de reducció d'assignacions. Es possible que ja sapiguem quin grau de prioritat tenen aquestes eines.

5. (Seguiment) Microempreses cooperatives:

GE BRGNord i Solidaricoop.

6. (Seguiment) Proposta de canvi de format de les trobades de la BRGnord (punt 12 assemblea anterior)

La proposta és ben clara:
  • Durant el matí, fira/mostra de projectes, tant si son autoocupades, de la cic o simplement participen d'alguna ecoxarxa o hi volen participar.
  • En paral·lel a la trobada, es generen taules de debat en relació amb punts que tenim sobre la taula i que encara no estan madurs per prendre'n una decisió.
  • Dinem i ens abracem i comentem...
A la tarda, si creiem que hi ha algun punt del qual se n'ha de desprendre alguna decisió, preparem l'assemblea i hi destinem una hora o dues com a màxim, no tot el dia com fins ara…
Si fem aquest format facilitem:
  • Que es tractin els temes on ens encallem i es debatin tant com les persones hi participin.
  • Que les companyes que pertanyen a ecoxarxes i la CIC anem plegades per construir aquesta xarxa de suport mutu per la qual tant ens esforcem des de fa anys.

7. [Vadó] Renovació/revocació del càrrec portaveu de coordinació d'en Vadó

Actualment sóc portaveu de coordinacio provisional. Des de la CCGC anem realitzant com podem les tasques necessaries i ens trobem que hem de rebre el traspàs de tasques anteriors de coordinació, però totes les portaveus de la CCGC som provisionals. Demano que des de la BRGNord es prengui la decisió de renovació o revocació almenys del meu càrrec, ja que la provisionalitat es un impediment per comprometre'm a atendre tasques que no sé si podré assumir el mes que ve. Actualment en Jordi Madorell m'està traspassant les tasques d'organització i planificació de comissions, i encara no hem decidit (les bioregions) quines d'aquestes ha de continuar realitzant la CCGC o si s'han de continuar realitzant.

8. [Anna Montané Ecoxarxa Garrotxa]. Punt de reflexió sobre la descentralització de la CIC.

si cal seguir per aquest camí o no perquè sembla que molta gent està descontenta, per tant em sembla que cal una reflexió, si continuem haurem d'assumir que es la feina que cal fer ara temporalment i si no no assumim res de la CIC i ens dediquem al que fèiem al principi, però a mi no m'agrada que la gent es vagi despenjant.

9. Formació i acollida noves sòcies de la CIC a les trobades bioregionals del nord

La idea es començar (en paral·lel a a trobada, fira/mostra mensual de la bioregio) acollir a les persones que hi volen participar de nou. Proposem generar procés d'acollida en paral·lel a les diferents activitats que es facin durant el dia. D'aquesta forma, les ecoxarxes i projectes que es vulguin formar per donar aquestes acollides de la CIC ho podràn fer asistint a aquestes mateixes, la tasca pot acabar essent rotativa (com es feia fa uns anys enrrera).

10. Petició de descentralització de recursos que acumulen els autoocupats del nord.


(Generar grup de treball per treballar proposta.) La idea És que, com que ja fem una gestió descentralitzada de l'eina d'autoocupacio de la CIC i aquesta, genera uns ingressos que van a parar al global i no en podem fer un us per al que la bioregio vulgui o necessiti (autoocupats, ecoxarxes, rebosts, cac, comissions, etc...), es fer un canvi en aquest sentit. Fer un estudi dels ingressos que genera aquesta eina i poder-ne descentralitzar una part per poder-ne gestionar un pressupost bioregional. Ens caldrà doncs, algu que se'n pugui fer carrec i gestioni aquest pressupost.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada