dimarts, 26 d’abril del 2016

Àlbum de fotos de l'Assemblea d'UItramort

El company i soci de la Cooperativa Integral Catalana Luis Camargo ha fet un interessant reportatge fotogràfic de la 1a Assemblea General de la Bioregió Nord de la CIC, en què, gairebé tot en blanc i negre, destaca uun molt bon fer per captar el tremp de l'intens diàleg sostingut al llarga de la trobada celebrada a Ultramort aquest passat 23 d'abril, diada de Sant Jordi.

  1a Assemblea Bioregional Nord de la CIC a Ultramort

Del company Camargo, fins al 19 de juny, podeu veure l'exposició «Rosada i blat», al Museu de la Farinera de Castelló d'Empúries, en què l'autor  ens presenta un treball fotogràfic de creixement del blat, on posa èmfasi en la relació entre forma i funció i, d’aquesta manera, ens apropa a la relació entre ciència i art, realitat i símbol.

dijous, 14 d’abril del 2016

23 d'abril. 1a Assemblea General de la Bioregió Nord de la CIC a Ultramort

Ultramort (Baix Empordà) acollirà la 1a Assemblea Bioregional Nord de la Cooperativa Integral Catalana (a la foto, celebració del cinque aniversari de la CIC el maig de 2015).
Els darrers mesos, al si de la Cooperativa Integral Catalana (CIC), s'ha recollit la voluntat de poder fer un pas més en el procés de descentralització a tot el territori. Per això us volem convidar a la 1a Assemblea General Bioregional Nord de la CIC amb l'objectiu de consensuar les bases de funcionament d'un nou model descentralitzat, que celebrarem aquest pròxim dissabte 23 d'abril a Ultramort, al Baix Empordà (podeu veure'n la convocatòria, els detalls logístics, horaris, les bases de la fira, etc., en aquest vincle i també més avall)

Durant els anys 2014 i 2015 ja s'han descentralitzat algunes activitats de la CIC, com les altes de socis cooperatius i de socis autoocupats per mitjà de nodes distribuïts pel territori, un procés que encara s'ha d'estendre més. Enguany, es vol començar a fer quelcom similar amb altres activitats estratègiques per a la CIC com, per exemple, la Central d'Abastiment Catalana (CAC) respecte a la coordinació d'una xarxa descentralitzada de rebostos i de productors, o bé ampliar l'autonomia territorial en la gestió dels socis autoocupats i en la gestió econòmica i administrativa en general.

Per poder fer aquesta descentralització operativa i econòmica de forma revolucionària cal que, al mateix temps, es basteixi una nova organització territorial que faciliti la presa de decisions polítiques i estratègiques d'acord amb un model subsidiari o confederat, on la capacitat de decisió es trobi més pròxima a les persones que hi ha a cada indret i es faci d'acord a les seves necessitats reals. 

Com a primera fase, per a aquest 2016, es proposa que la nova estructura de decisió en basi en dues capes: la bioregional (amb les bioregions en què es dividiria el territori inicialment: http://cooperativa.cat/wp-content/uploads/2016/04/Mapa-bioregions-Nord-Sud.pdfi la global (on es tractaran els temes que afectin més d'una bioregió). Dins de cada bioregió hi ha una realitat local (nuclis i xarxes d'economia social, ecoxarxes, cooperatives de consum, etc.) que s'autoorganitzaria durant aquest 2016 segons el criteri de cada bioregió.

Un altre aspecte principal a tenir en compte en aquest procés de descentralització és l'empoderament de la figura del soci de la CIC. Es proposa d'oferir-li un conjunt estructurat de productes i serveis vinculats a la revolució integral i que, al mateix temps, estigui al centre de la presa de decisions sobre el futur de la Cooperativa. A canvi, cal preveure unes quotes anuals d'associació (molt reduïdes) per aconseguir fer viable aquest model i oferir un nivell de benefici mutu superior a l'actual; com a promoció del model, aquestes quotes seran gratuïtes durant aquest 2016. 

Totes aquestes propostes queden recollides al document «Pla de descentralització subsidiària 2016» (versió que es va aprovar a l'Assemblea Permanent de la CIC del 14 de marc de 2016), que s'ha gestat tant en l'àmbit bioregional com en el global.

Us convidem, doncs, a participar i a decidir en aquesta 1a Assemblea General Bioregional Nord

Esperem que ens hi puguem trobar per construir tothom aquesta nova etapa de la CIC.  

Una abraçada i fins aviat!


Coordinació de la BioRegió Nord.
____________________________

CONVOCATÒRIA DE LA 1a ASSEMBLEA GENERAL BIOREGIONAL NORD DE LA CIC


TEMA: 1a Assemblea General Bioregional Nord de la Cooperativa Integral Catalana.

DIA I HORA: 23 d'abril de 2016 a les 11:00 h.
LLOC: Ultramort (Baix Empordà) – Camp de futbol municipal  (carrer de Torroella, s/n [https://www.google.es/maps/@42.0376745,3.0357421,18z?hl=ca]

ORDRE DE DIA

11:00 h -11:30 h 
Entrada. A l'entrada a l'assemblea us demanarem el vostre número de COOP de soci de la CIC; si no el sabeu el podeu consultar a https://www.integralces.net/ o escriviu un missatge a bioregionord@cooperativaintegral.cat

Totes les persones i col·lectius associats a la CIC de la bioregió nord tenen veu i dret a revocació.

11:30 h -12:00
Introducció i context actual. [Punt informatiu]

12:00 h-13:00 h 
Revisió i aprovació, del document «Pla de descentralització subsidiària.2016» de la CIC (vegeu-lo més avall a la secció «Documentació de l'Assemblea»), per mitjà del qual comenci a ser vigent la nova estructura descentralitzada de la CIC (sempre que també s'accepti a les altres bioregions) i es consensuï un full de ruta per al 2016.

13:00 h-13:30
Elecció/ratificació de l'estructura operativa de la bioregió: comissions bioregionals (i els seus membres) i projectes comuns bioregionals.

Debat pendent: com volem que les comissions funcionin i generin processos on puguin participar tots els socis? Proposta de fer jornades assemblearies periòdiques durant l'any.

13:30 h-14:00
Elecció de 10 portaveus entre els participants de la bioregió per assistir a l'Assemblea General Global del 14 de maig al Mas Malleu, Tortellà (a confirmar)la meitat per sorteig amb acceptació voluntària (per garantir representativitat) i la meitat per consens (per garantir persones motivades/expertes). Garantir paritat de gènere (1/3 mínim de les portaveus de cada gènere si fa al cas).

14:00 h-15:00 h Torn de paraules dels oients (propostes i opinions).

15:00h Cloenda.

DOCUMENTACIÓ DE L'ASSEMBLEA  

  • Enllaç al «Pla de descentralització» aprovat a l'Assemblea Permanent de març de 2016:
  • Mapa bioregional dinamic actual

DETALLS LOGÍSTICS DE LA TROBADA

Horaris:

09:00 h - 10:30 h MUNTATGE FIRA
10:30 h - 18:45 h FIRA D'INTERCANVI I MONEDA SOCIAL
15:00 h - 16:30 h DINAR
17:00 h - 18:00 h PRESENTACIÓ I XERRADA FAIRCOOP
18:45 h - 19:00 h RETORN ECOFIRES (moneda) A LA TAULA DE CANVI
19:00 h FINAL DE FIRA I CLOENDA DE LA JORNADA


BASES DE LA FIRA:

Des de la Bioregio Nord ja fa uns mesos que ens estem reunint, tant per promoure la descentralització com per la necessitat de treballar per construir processos d'autoorganització que facin possibles els objectius que ens marquem (vegeu les actes de les assemblees en aquest apartat).

Un dels àmbits que hem treballat es el d'aprofitar les trobades que fem, mensualment, per dur a terme una fira d'intercanvi i moneda social. Enguany, ens ha engrescat molt veure com es desenvolupen i consoliden les bases que hem treballat en aquests últims mesos i que podeu consultar en aquest enllaç.

Recordem que per poder tenir tot el muntatge fet a temps, l'horari establert per començar és a partir de les 09:00 h del mati, fins a les 10:30h, quan començara la fira.

* per a participar a la fira envieu un correu a bioregionord@cooperativaintegral.cat

DINAR  I BARRA:

Una de les bases ofereix la possibilitat, al Projecte Comú que rep la trobada, de dinamitzar el dinar i una barra per oferir els productes locals o bioregionals. Des de l'Ecoxarxa Empordà, amfitriona d'aquesta trobada, ens ofereixen les següents opcions:

  • Dinar a càrrec del projecte autoocupat de la CIC (Tohom a Taula), que ens faran una paella o fideuà ecològica amb productes locals, acompanyada d'un bon vi, llimonada o aigua. Per poder fer una previsió de les persones que fareu ús d'aquest servei, cal que us inscriviu en aquest formulari (https://intern.cooperativaintegral.cat/ca/form/incripcio-al-dinar-de-lassemblea-general-bioregional-nord). Moltes gracies per la vostra col·laboració!  
  • El preu del dinar es de 6,50 um i inclou: plat de paella o fideuà ecològica i vegetariana, vi, llimonada o aigua.
  • Servei de barra amb: cervesa artesanal empordanesa, cervesa ecològica, aigua i sucs. Tasts de productes locals en format pica-pica, que podreu trobar a la fira.
* Fem una crida a tothom de la bioregió que vulgui aportar els seus productes per oferir-los a la barra i us demanem que ens feu arribar les vostres propostes a aquest correu: saraperalta73@moviments.net.

Ens trobem el 23 d'abril,

Moltes gracies per la vostra participació!